spot_img

Brčko: Rekorder u neplaćanju parkinga za dva mjeseca skupio 17 uplatnica

Published:

spot_img

Naplativost usluga parkinga za protekla dva mjeseca, osobama u Brčkom koje su tu uslugu koristile a nisu kupovale kartu prema regularnim procedurama, iznosi tek oko 55 posto, što je izrazito neprihvatljivo za Javno preduzeće “Putevi Brčko”.

Kako je najavljeno, ovih dana se šalju opomene a već za osam dana će biti tuženi oni koji u tom roku ne izmire svoje obveze.

Od oko 1.200 izdatih karti za cjelodnevno korištenje parkinga u okviru jednog mjeseca, naplaćeno je tek oko 700. Zbog toga će 372 korisnika za koji dan na kućnu adresu dobiti opomenu da plate iznos od 14 maraka, a ako se ogluše na to, ubrzo će im stići i poziv na sud.

“Zanimljivo je da ima osoba koje su do sada nakupile više neplaćenih dnevnih karti, a rekorder je osoba koja je nakupila 17 takvih uplatnica”, kaže za Radio Brčko zamjenik Direktora u Javnom preduzeću “Putevi Brčko”, Mato Itrić.

Naplata parking usluge vlasnicima vozila sa stranim registarskim oznakama se provodi posredstvom agencije iz Londona, a i takvih neplatiša ima nemali broj, kaže Itrić i napominje da se već danas kreće u evidenciju ostalih pristiglih neplatiša parkinga.

Itrić je još jednom apelovao na sve osobe koje su dobile uplatnice za uslugu parkiranja a nisu platili da to urade što prije, jer je Javno preduzeće “Putevi” zakonski primorano da tuži sve takve korisnike, bez izuzetaka.

Ne treba ni podsjećati da se nakon sudske presude iznos za uplatu drastično povećava zbog dodatnih troškova.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img