spot_img
spot_img

Брчко: Референт суда се лажно представљао као агент СИПА и тражио новац од грађана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Основни суд Брчко дистрикта потврдио је оптужницу против свог референта за управљање предметима А.Б., а којом је, између осталог, оптужен да се, како би дошао до новца, лажно представљао и да ради за Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА).

Оптужница, коју је подигло Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ, терети га за злоупотребе положаја или овлаштења и преваре.

Како се додаје, оптужени је рекао М.Ф. да му може помоћи тако што ће документацију о наводном незаконитом увозу возила, која се налази у Основном суду Брчко дистрикта, уништити кроз машину за резање папира, иако је знао да таква документација не постоји.

“А.Б. је рекао М.Ф. и да наводно познаје још двојицу колега којима би требало дати по 500 КМ, а њему 200 КМ да то учине, у шта је М.Ф. повјеровао и дао му 200 КМ”, наводи се у овој оптужници, а потврђено је за “Независне новине”.

Судећи по оптужници, није то његов једини гријех, пошто га терете да се о закон огријешио и у намјери да спријечи формирање извршног списа поводом приједлога за извршење којег је против њега као извршеника поднио адвокат Г.В., као пуномоћник тражиоца извршења, предузећа “Инфоцомп” Бијељина.

“Тај приједлог је стигао поштом у Основни суд Брчко дистрикта 16. августа 2017. Свјестан дуга од 678 КМ којег је имао према том предузећу, А.Б. је, након што је у писарници овог суда дошао у посјед приједлога за извршење који је поднесен против њега, сакрио тај приједлог са прилозима на њему познато мјесто”, наводи се у оптужници.

На тај начин је, како га терете, хтио да онемогући формирање извршног списа и избјегне покретање извршног поступка и плаћање дуга.

“Због тога извршни спис против њега као извршеника није формиран одмах по пријему у писарници суда, па је тек након што је 27. марта 2018. године законски заступник тражиоца извршења тражио у писарници суда информацију о поступку, утврђено је да предмет није формиран”, наводи се у оптужници.

Како се додаје, послије наредбе шефа писарнице да се приједлог за извршење предузећа “Infocomp” Бијељина пронађе, тај приједлог је А.Б., заједно са прилозима, уложио у спис, гдје је и пронађен 28. марта 2018. године.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img