Brčko rebalansom budžeta dobija multifunkcionalnu gradsku dvoranu

Rebalansom budžeta Distrikta za tekuću godinu, klirinški dug Rusije od 6.200.000 maraka usmjerava se za izgradnju multifunkcionalne gradske dvovane. Biće rebalansirana sredstva i za isplatu preostalih 20 posto duga za podsticaje brčanskim poljoprivrednicima.

“Ovaj rebalans karakteriše i činjenica da neće biti povećanja prihoda, te da smo gotovo usaglasili da klirinški dug usmjerimo za izgradnju multifunkcionalne gradske dvorane, u kojoj treba biti više sala sa nekoliko hiljada mjesta za gledaoce, kao i dio sa otvorenim i zatvorenim bazenom. Jasno je da 6.200.000 maraka neće biti dovoljna za završetak, pa ćemo i u narednim budžetima, za istu namjenu predvidjeti dodatna sredstva”, rekao je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić, prenosi Radio Brčko.

- Reklama -

Inače, ostali dio rebalansa će biti čisto tehničke prirode i ticaće se preraspodjele sredstava unutar odjeljenja Vlade, a nakon što ga još jednom razmotre čelnici izvršne vlasti, do kraja sedmice, biće proslijeđen Skupštini Distrikta na razmatranje i usvajanje.

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime