Brčko: Rastko je raspust proveo radeći

Priču kako mladi ne žele da rade, kako nema posla i kako je sveopšte nezadovoljstvo uhvatilo maha, demantuje sedamnaestogodišnji učenik poljoprivredno-medicinske škole, koji je skoro cijeli ljetni raspust proveo radeći.

Rastko Marković se školuje za poljoprivrednog tehničara i kaže da mu je drago što ima priliku da u lokalnoj vinariji u selu Bukvik u kome živi praktikuje znanja koja je usvojio u školi.

Svakodnevno ustajanje u šest za njega je normalno.

“Ustanem ujutru, spremim se, doručkujem i odem na posao. Radni dan, kao i svi drugi, provedem na poslu. Kada se vratim kući raspremim se, malo odmorim, odem sa društvom na piće i završim…”, kaže za Elta televiziju mladi Rastko.

“Sve me zanimalo – kako voziti traktor, kako voziti viljuškar, pa sam pokušavao na otvorenom i onda polako primjenom u vinogradu… Sada sam već naučio”, dodaje on.

Ne radi zato što mora, već zato što voli. Rastko govori da ne zanemaruje ni obaveze kod kuće, a kaže da novcem koji zaradi u vinariji, pored svojih izlazaka finansira i kupovinu alata kojeg voli imati u svom domaćinstvu.

Rad u vinariji za njega je samo dopuna onoga za šta se školuje, a kaže da planira, nakon srednje škole, opet nastaviti da se usavršava u oblasti poljoprivrede.

“Poljoprovreda je moja struka, to volim. Time su se i roditelji bavili, tako da nastojim da nastavim da radim u toj oblasti”, dodaje Rastko.

Više u prilogu Elta TV.

 

 

 

 

(eltatv.net)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime