Brčko: Raspisan literarni konkurs na temu “Dvadeset dvije su mi godine”

Vladino Odjeljenje za obrazovanje, povodom obilježavanja 22. godišnjice Brčko distrikta, raspisalo je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola na temu „Dvadeset dvije su mi godine“.

Portparol Vlade distrikta Aida Lović, u ime Organizacionog odbora obilježavanja 22. godišnjice distrikta, rekla je da učenci od petog do devetog razreda osnovnih škola i od prvog do četvrtog srednjih škola svoje radove mogu pisati u slobodnoj formi i da je potrebno da budu dostavljeni najkasnije do 25. februara ove godine.“

- Reklama -

„Ti radovi bi svakako ukazali na to kako mladi razumijevaju suštinu distrikta, njihovo poimanje sredine gdje žive, te na spoznaju i razmišljanje o budućnosti Brčko distrikta“, rekla je Lović.

Petočlani žiri dodijeliće šest novčanih nagrada, po tri za učenike osnovnih i srednjih škola i to po 500 KM za najbolje radove, 300 KM za drupolasirane i po 200 za trećeplasirane učenike.

Literarne radova potrebno je obavezno, kaže Lović, otkucati fontom „Times New Roman“ sa veličinom slova 12 i ne duže od 1.200 karaktera i pod šifrom poslati na mejl: marko.draganic@bdcentral.nette u okviru rješenja šifre moraju biti navedeno puno ime i prezime i razred učenika, zatim naziv, telefon i adresa škole kao i ime i podaci o nastavniku iz čije je oblasti rad.

U ime vladinog Odjeljenja za obrazovanje Mara Matkić je rekla da je literarni konkurs proslijeđen svim osnovnim i srednjim školama u distriktu te da su imenovane osobe koje će izvršiti procjenu i rangiranje svih pristiglih radova i obavjestiti Organizacioni odbor.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime