Брчко: Расписан Јавни позив за самозапошљавање у пољопривреди - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Расписан Јавни позив за самозапошљавање у пољопривреди

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Заводу за запошљавање Брчко дистрикта БиХ расписан је Јавни позив за пријаву на Програм самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта за 2023. годину за чију је намјену издвојено око 580.000 КМ.

„Сврха Програма је допринос развитку пољопривреде Брчко дистрикта у виду финанцијске подршке за особе које желе започети или су започеле пољопривредну производњу, кроз стварање увјета самозапошљавања особа која се налазе на евиденцији Завода или су се налазиле прије регистрације пословне дјелатности у 2023. години“, казао је Адмир Галијатовић, шеф Сектора за посредовање при запошљавању.

Укупан износ за реализацију Програма самозапошљавања у пољопривреди износи 581.200 КМ, од тога је преко Одјела за пољопривреду, шумарство и водно господарство из Прорачуна Дистрикта издвојено 500.000 КМ, а остало су неискориштена средства из претходне године по Програму самозапошљавања.

Јавни позив остаје отворен до 11. коловоза 2023. године и сви заинтересирани кандидати своје пријаве могу предати у просторијама Завода за запошљавање Брчко дистрикта.

„По завршетку Јавног позива закључује се протокол, те све достављамо Одјелу за пољопривреду, шумарство и водно господарство, након чега ће се организирати обуке из области подузетништва у пољопривреди у трајању од пет дана за пријављене апликанте“, додао је Галијатовић.

Све додатне информације можете пронаћи на веб страници Завода за запошљавање.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img