spot_img
spot_img

Brčko: Raspisan Javni poziv za samozapošljavanje u poljoprivredi

spot_img
spot_img

U Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta BiH raspisan je Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja u poljoprivredi na području Brčko distrikta za 2023. godinu za čiju je namjenu izdvojeno oko 580.000 KM.

„Svrha Programa je doprinos razvitku poljoprivrede Brčko distrikta u vidu financijske podrške za osobe koje žele započeti ili su započele poljoprivrednu proizvodnju, kroz stvaranje uvjeta samozapošljavanja osoba koja se nalaze na evidenciji Zavoda ili su se nalazile prije registracije poslovne djelatnosti u 2023. godini“, kazao je Admir Galijatović, šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Ukupan iznos za realizaciju Programa samozapošljavanja u poljoprivredi iznosi 581.200 KM, od toga je preko Odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM, a ostalo su neiskorištena sredstva iz prethodne godine po Programu samozapošljavanja.

Javni poziv ostaje otvoren do 11. kolovoza 2023. godine i svi zainteresirani kandidati svoje prijave mogu predati u prostorijama Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta.

„Po završetku Javnog poziva zaključuje se protokol, te sve dostavljamo Odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, nakon čega će se organizirati obuke iz oblasti poduzetništva u poljoprivredi u trajanju od pet dana za prijavljene aplikante“, dodao je Galijatović.

Sve dodatne informacije možete pronaći na veb stranici Zavoda za zapošljavanje.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img