Brčko: Raspisan javni poziv za Program samozapošljavanja u privredi

Zavod za zapošljavaje Brčko distrikta raspisao je, sedmi po redu, Javni poziv za prijavu na Program samozapošljavanja u privredi za šta je rebalansom budžeta u 2020. godini obezbijeđeno 500 hiljada KM.

“Javni poziv ima za cilj realizaciju Programa samozapošljavanja u 2020. godini kao doprinosa privrednom razvoju kroz stvaranje uslova za samozapošljavanje i podizanje preduzetničkog duha na području Brčko distrikta BiH”, istakao je Admir Galijatović šef Sektora posredovanja pri zapošljavanju u ovom zavodu.

Za sredstva iz ovog projekta mogu aplicirati sva nezaposlena lica koja se nalaze na aktivnoj listi zavoda, ali i lica koja su registrovala poslovnu djelatnost u 2020. godini.

“Program je fokusiran na zanatstvo, proizvodnju i usluge, osim trgovine i ugostiteljstva, a maksimalan iznos sredstava koje jedno lice može dobiti je 15 hiljada KM ukoliko se lice nalazi na evidenciji zavoda, dok je iznos od 10 hiljada predviđen za ona lica koja su tokom ove godine osnovala vlastiti biznis” pojasnio je Galijatović.

Javni poziv je otvoren do 11. decembra 2020. godine.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime