Brčko: Radnici na terenu, evo kad stiže voda

U brčanskoj MZ Mujkići u toku su radovi na transportnom cjevovodu koji vodi od fabrike vode do vodotornja Vrankićka, gdje je prije gotovo 15 dana došlo do kvara.

Radnici radne jedinice Vodovod i kanalizacija u JP „Komunalno Brčko“ istražnim iskopom su danas locirali mjesto curenja vode te bi problem trebao biti riješen u što kraćem roku.

- Reklama -

Šef radne jedinice Vasilije Vasiljević ističe kako su instantno obustavili snabdijevanje vodom kako bi nastali kvar riješili u što kraćem roku.

“Po otkrivanju problema, obustavili smo isporuku vode građanima sa ciljem da do večeras do 21 sat uspijemo riješiti curenje i da onda počnemo puštati vodu kako građani preko vikenda ne bi bili bez vodosnabdijevanja. Da smo ostavili to za sutra, moglo se dogoditi da se nešto iskomplikuje i da onda za vikend nemamo vodu. Radićemo dok to ne završimo i dok građane ponovno ne snabdijemo vodom”, kazao je Vasiljević.

Glavni problem lociranja kvara na cijevima, kaže Vasiljević, predstavljao im je teren, odnosno dubina na kojoj se nalazi cijev i zaštitni sloj.

“Cjevovod je ukopan na dubini od tri metra, okolo je zasut tamponom šljunka i sa strane ima daktilno platno. Voda se u tom kanalu cijedi i ide na najnižu tačku. I mi smo krenuli od najniže tačke gore prema cijeđenju vode, što je logičan način da pronađemo curenje”, pojašnjava Vasiljević.

Stanovnici čije se kuće nalaze u neposrednoj blizini iskazali su zabrinutost za svoju imovinu, no Vasiljević ističe kako bojazni za sada nema i da su veliku količinu vode koja je izlazila na površinu posljednjih dana sanirali i prebacivali kako ne bi ugrozila objekte građana.

Prema Vasiljevićevim riječima, ostavljen je dio vode u transportnom cjevovodu tako da bi jedan broj građana ubrzo po puštanju protoka već večeras trebao dobiti vodu, dok bi do jutarnjih sati pritisak vode trebao biti normalizovan, a voda bi trebala već ujutro biti dostupna u svim kućanstvima u Brčkom.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime