Brčko: Radionica izrade kućica za ptice u sklopu projekta “Čistiji i zeleniji grad”

UG Demos kroz implementaciju projekta “Čistiji i zeleniji grad” koji za BiH podržava British Council, a finansira EU, nakon proljetne sadnje 60 stabala, akcije čišćenja parka u naselju Ilićka, te radionice na temu kompostiranja, nastavlja sa planiranim aktivnostima.

Sutra će u parku u naselju Ilićka biti organizovana radionica izrade kućica za ptice, saopšteno je iz UG Demos.

- Reklama -

„Tokom radionice naučićemo mnogo toga o značaju ptica koje svakodnevno viđamo, kao i načinima kako im možemo pomoći. Planirana je izrada i postavljanje deset kućica na parkovsko drveće, a pored kućica biće postavljene i informativno-edukativne table o pticama“, navodi se u pozivu.

Radionica je planirana za 17 časova.

Prekosutra, u subotu, takođe u parku u naselju Ilićka, sa početkom u 12 časova, biće organizovana radionica izrade tabli upozorenja i “zabrana”. U sklopu pomenute radionice prisutnima će biti približen pojam reciklaže, a svi zajedno ćemo od otpada napravili nekoliko klupa za sjedenje, kažu iz UG Demos.

Pored navedenog planirane su još tri radionice za djecu na ekološke teme, kao i druge zagovaračke aktivnosti koje bi trebalo da podignu svijest nadležnih o zaštiti životne sredine i prirode uopšte.

Svi su pozvani da se pridruže radionicama za djecu planiranim za sutra (petak od 17 časova) i prekosutra (subota od 12 časova), te da kroz igru nauče nešto novo što će imati pozitivan efekat na prirodu!

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime