spot_img
spot_img

Брчко: Радионица израде кућица за птице у склопу пројекта “Чистији и зеленији град”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

УГ Демос кроз имплементацију пројекта “Чистији и зеленији град” који за БиХ подржава British Council, а финансира ЕУ, након прољетне садње 60 стабала, акције чишћења парка у насељу Илићка, те радионице на тему компостирања, наставља са планираним активностима.

Сутра ће у парку у насељу Илићка бити организована радионица израде кућица за птице, саопштено је из УГ Демос.

„Током радионице научићемо много тога о значају птица које свакодневно виђамо, као и начинима како им можемо помоћи. Планирана је израда и постављање десет кућица на парковско дрвеће, а поред кућица биће постављене и информативно-едукативне табле о птицама“, наводи се у позиву.

Радионица је планирана за 17 часова.

Прекосутра, у суботу, такође у парку у насељу Илићка, са почетком у 12 часова, биће организована радионица израде табли упозорења и “забрана”. У склопу поменуте радионице присутнима ће бити приближен појам рециклаже, а сви заједно ћемо од отпада направили неколико клупа за сједење, кажу из УГ Демос.

Поред наведеног планиране су још три радионице за дјецу на еколошке теме, као и друге заговарачке активности које би требало да подигну свијест надлежних о заштити животне средине и природе уопште.

Сви су позвани да се придруже радионицама за дјецу планираним за сутра (петак од 17 часова) и прекосутра (субота од 12 часова), те да кроз игру науче нешто ново што ће имати позитиван ефекат на природу!

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img