Brčko: Putem “Građanske patrole” pristiglo već 310 prijava

U proteklih 15 dana, od kako je na korištenje puštena mobilna aplikacija “Građanska patrola” Brčko, građani Distrikta su putem iste uputili 310 prijava.

Nadležni u Vladi Brčko distrikta očekuju da će u narednom periodu sve veći broj građana koristiti ovu aplikaciju i na taj način ukazivati na određene probleme u Distriktu.

Srđan Blažić šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta istakao je da se u do sad prispjelih preko 300 prijava uglavnom radi o prijavama koje se odnose na nepropisno parkiranje, nepropisno odlaganje otpada kao i na druge komunalne i infrastrukturne probleme na koje građani ukazuju.

Podaci iz tehničke službe pokazuju da se aplikacija svakodnevno sve više preuzima i nadležni vjeruju da će je građani u narednom periodu koristiti u što većem broju.

Blažić je dodao da uprkos tome što Brčko kao drugi grad u BiH ima u upotrebi ovu aplikaciju, gdje građani mogu ukazivati na probleme, bilo bi dobro da imamo i komunalnu policiju koja bi svakako doprinijela da se brže i efikasnije rješavaju neki problemi bitni za građane ove zajednice.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime