Brčko: Provaljeno u prostorije pogrebnog društva

Dana 09.03.2019. godine oko 07:25 sati, Policiji se obratio građanin Brčkog i prijavio da je od strane nepoznatog lica ili više njih izvršena provala u prostorije pogrebnog društva u Brčkom.

Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je provala najvjerovatnije izvršena djelujući na vrata objekta i da je iz istog otuđena manja količina novca.

S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Teška krađa” iz člana 281.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

- Reklama -

– Dana 09.03.2019. godine, oko 21:10 sati, postupajući po operativnim saznanjima da lice sa inicijalima A.L. rođen 1997. godine, sa područja Brčkog, vrši preprodaju opojne droge, policijski službenici su preduzeli radnje na njegovom pronalasku i istog su uočili u ulici Ive Andrića u Brčkom. Nakon što je imenovani uočio policijske službenike, pokušao se udaljiti trčećim korakom, odbacivši od sebe PVC paketić. Od strane policijskih službenika isti je sustignut u ulici Bulevar mira i stavljen je pod kontrolu. Na licu mjesta, od strane policijskih službenika-forenzičara, izvršen je uviđaj, gdje je pronađen odbačeni PVC paketić prozirne boje u kojem se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuana“. Nad licem A.L. izvršena je kriminalistička obrada i protiv istog će Policija podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH. („Službeni glasnik BiH“ 8/06).

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u dvije saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede. U jednoj saobraćajnoj nezgodi zabilježena je materijalna šteta.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset sedam vozača i vozila, gdje je kod dvanaest vozača, kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, jedanaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime