spot_img
spot_img

Брчко: Протест спортских радника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Представници спортских клубова у Брчком окупили су се данас испред Дома културе како би изразили своје незадовољство због тога што им за њихов рад у овој години није исплаћена ни једна марка из буџета дистрикта, иако је календарска година при крају.

Испред спортских радника, новинарима се обратио Далибор Шаренац, дугогодишњи спортски радник који каже да је данас, након 20 година дистрикта, спорт у дистрикту у огромним проблемима.

„Иако је Буџет дистрикта усвојен у марту, исплате за ову годину спортским удружењима још нису дошле на ред,  досадашња средства смо правдали и није нам јасно због чега нам још увијек нису дозначена средства“, каже Шаренац.

Према његовим ријечима, такмичарска сезона увелико траје, својим новцем финансирају клубове, а од Владе дистрикта за сада немају ништа.

„Уколико то не будемо ријешили, клубови ће бити приморани да обуставе такмичења у свим спортовима у Брчко дистрикту“, појаснио је Шаренац.

Окупљени спортски радници, овом приликом, су упутили захтјев Влади дистрикта да у наредних седам дана прими делегацију спортиста како би се овај проблем ријешио на обострано задовољство.

„Данас су овдје представници свих спортских клубова и представници све три нације јер цјелокупан спорт Брчког је у проблему.“, истакао је Шаренац.

Шемсудин Ахметбашић, из кошаркашког клуба „Брчанка“, која је члан Премијер лиге, каже да је након двадесет година дистрикта крајње вријеме да се организује састанак са спортским радницима и да се чују проблеми спортиста.

„Ми представљамо нашу локалну заједницу на врхунском нивоу и ово није ничији приватни клуб да се  овако маћехински понаша према спорту. Сматрам да је састанак на којем би изнијели наше проблеме хитан и да је вријеме да струка почне да се пита због оног шта се дешава у спорту“, рекао је Ахметбашић.

На трвдње да су неки клубови блиски власти добили средства, Ахметбашић каже да је то вјероватно тачно. Он изражава наду да ће се, у наредном периоду, поштовати спортски критеријуми у Брчком у  којима се зна ко је који ранг, а не ко је политички подобан.

Огњен Херцеговац, испред Рукометног клуба „Локомотива“ који се такмичи у премијер лиги БиХ и први су на табели каже да, уколико се овако настави, неће имати услова за такмичење и сав досадашњи напоран рад ће бити узалудан.

„У питању је професионални спорт и новац нам је потребан за такмичење јер многи људи се овим баве професионално и живе од тога“, Херцеговац.

Спортски радници поручују надлежним у власти да, уколико под хитно не добију средства, биће принуђени обуставити свој рад.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img