spot_img
spot_img

Brčko: Prošlogodišnji prihodi JP “Putevi Brčko” u segmentu parkinga veći za 93.000 KM

Published:

spot_img

Prihodi JP „Putevi Brčko“ u segmentu parkinga u protekloj godini bilježe porast od 11 posto više u odnosu na godinu ranije, saznali smo od zamjenika ravnatelja „Puteva“ Mato Itrić.

„Mi smo planirali za prošlu godinu prihode od 850.000 KM, a oni su bili 943.000 KM, te su samim time premašili prošlogodišnji poslovni plan. To znači da smo ostvarili prihod veći za oko 93.000 u odnosu na poslovni plan“, kaže Itrić.

No, uprkos ovoj činjenici, u prethodnoj godini su izgradnjom novog parking prostora kod JZU Bolnice, čiji je trošak iznosio oko 300.000 maraka, porasli i rashodi ovog segmenta „Puteva“ te su premašili milion maraka.

„Tako da i pored ovih većih prihoda, kada gledamo samo parking servis u prošloj godini ‘negativni smo’ za oko 146.000 KM“, istaknuo je Itrić.

Izgradnjom novih parkinga, u 2021. godini Brčko je postalo bogatije za još 258 parking mjesta, odnosno 228 parking mjesta u plavoj i 30 u crvenoj zoni, te ih Brčko ima ukupno 1.875.

Kada je riječ o dnevnim kartama, prosječno ih se izda 40 dnevno. Itrić je napomenuo kako postotak naplate prihoda prije uduženja, odnosno pokretanja postupaka prinudne naplate kod sudova iznosi oko 95 posto.

Planovi parking servisa JP “Puteva” u tekućoj poslovnoj godini su dodatnim aktivnostima povećati prihode i smanjiti rashode, te ostvariti iznos od milion maraka, naglasio je Itrić.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img