spot_img
spot_img

Брчко: Прошлогодишњи приходи ЈП “Путеви Брчко” у сегменту паркинга већи за 93.000 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Приходи ЈП „Путеви Брчко“ у сегменту паркинга у протеклој години биљеже пораст од 11 посто више у односу на годину раније, сазнали смо од замјеника равнатеља „Путева“ Мато Итрић.

„Ми смо планирали за прошлу годину приходе од 850.000 КМ, а они су били 943.000 КМ, те су самим тиме премашили прошлогодишњи пословни план. То значи да смо остварили приход већи за око 93.000 у односу на пословни план“, каже Итрић.

Но, упркос овој чињеници, у претходној години су изградњом новог паркинг простора код ЈЗУ Болнице, чији је трошак износио око 300.000 марака, порасли и расходи овог сегмента „Путева“ те су премашили милион марака.

„Тако да и поред ових већих прихода, када гледамо само паркинг сервис у прошлој години ‘негативни смо’ за око 146.000 КМ“, истакнуо је Итрић.

Изградњом нових паркинга, у 2021. години Брчко је постало богатије за још 258 паркинг мјеста, односно 228 паркинг мјеста у плавој и 30 у црвеној зони, те их Брчко има укупно 1.875.

Када је ријеч о дневним картама, просјечно их се изда 40 дневно. Итрић је напоменуо како постотак наплате прихода прије удужења, односно покретања поступака принудне наплате код судова износи око 95 посто.

Планови паркинг сервиса ЈП “Путева” у текућој пословној години су додатним активностима повећати приходе и смањити расходе, те остварити износ од милион марака, нагласио је Итрић.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img