spot_img
spot_img

Брчко: Просјачење у порасту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

На подручју Брчко дистрикта сваке године се повећава број особа које чине прекршајне радње просјачења. Полиција Дистрикта и остале надлежне институције у 2022. години издали су 45 захтјева за покретање прекршајног поступка више у односу на годину дана раније.

Проблем просјачења на подручју Брчко дистрикта из године у годину је већи унаточ свим активностима које Полиција Дистрикта проводи на сузбијању и спријечавању просјачења у нашем граду.

„У 2022. години порастао је број особа које су затечене у вршењу прекршајних радњи просјачења, те је Основном суду Брчко дистрикта упућено 637 захтјева за покретање прекршајног поступка, против исто толико особа које су се бавиле просјачењем, што је за 45 захтјева више у односу на годину дана раније“, казала је Џевида Хукичевић гласноговорница Полиције Брчко дистрикта.

Просјачење је најизраженије у самом средишту града, гдје се свакодневно могу видјети особе које просјаче, а у вечини случајева ради се о дјеци.

„Тијеком прошле године брчанска Полиција је отворила три предмета због сумње за извршено кривично дјело трговине људима, те је у једном предмету неодговорним родитељима одузето шестеро дјеце које су биле жртве. Дјеца су смјештена у Сигурну кућу, док је за двије особе Тужитељству Дистрикта поднешено извјешће због основа сумње да су починили кривично дјело трговина људима. Два случају су још отворена и истрага није још окончана“, додала је Хукичевић.

Према њеним ријечима за прекршајне радње просјачења у Брчко дистрикту предвиђене су новчане казне од 100 до 500 КМ, док се за навођење на просјачење казна креће од 500 до 1.000 КМ. Полиција Брчко дистрикта ће и у наредном раздобљу наставити планске активности на сузбијању просјачења заједно са свим осталим надлежним Одјелима брчанске Владе.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img