Brčko: Pronađeno oko pola kilograma heroina, jedno lice uhapšeno

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) juče su (15.11.2018. godine) na području Brčkog, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, realizovali operativnu akciju kodnog naziva „Senior“ u kojoj je jedno lice lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz člana 195. KZ BiH „Neovlašteni promet opojnim drogama“.

Takođe, po naredbi Suda Bosne i Hercegovine izvršili su pretrese na području Brčkog na dvije lokacije. Prilikom pretresa, u kući koju koristi osumnjičeni otkriveno je i privremeno oduzeto oko 520 grama smeđe praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, 11.000 evra, omoti telefonskih kartica sa brojevima telefona i dva telefonska aparata koje je koristio osumnjičeni.

- Reklama -

Nakon pretresa, u prostorijama SIPA-e izvršena je kriminalistička obrada lica lišenog slobode, koje će, u skladu sa odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH na dalje postupanje.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime