Brčko: Pronađeno 13 ilegalnih migranata iz Pakistana

Pripadnici Policije Brčko distrikta su noćas, pola sata poslije ponoći, na putu Brčko – Bijeljina u mjestu Brezovo Polje pronašli i priveli 13 ilegalnih migranata iz Pakistana.

Šef Operativnog-komunikacijskog centra brčanske Policije, Halid Emkić, kaže da je nad privedenim Pakistancima izvršena kriminalistička obrada nakon čega su predati Službi za poslove sa strancima BiH.

O ovom događaju je obaviješteno i Tužilaštvo BiH koje će vršiti provjere u svojoj oblasti, a migranti su jutros posjetili i Terenski centar Službe za poslove sa strancima BiH u Brčkom gdje je sa njima obavljen informativni razgovor.

- Reklama -

Šef ove službe Jovan Stojičić je, za “Radio Brčko“, izjavio da je, prema dobijenim informacijama, ova grupa migranata, najvjerovatnije, došla iz Srbije odnosno iz pravca susjedne Bijeljine, te da je ostalo nepoznato kako su prešli granicu.

Sva trinaestorica su rekli da imaju namjeru da traže azil na prostoru Bosne i Hercegovine, pa su im izdate potvrde o ovoj namjeri sa uputstvom da se jave u Azilantski centar u mjestu Delijaš u sarajevskoj opštini Trnovo.

Od kako su pojačane radnje na otkrivanju ilegalnih migranata u BiH, ovo je najveća grupa otkrivena na prostoru Distrikta.

“Ukupan broj pronađenih ilegalnih stranih državljana od početka godine u našoj lokanoj zajednici je 69 osoba među kojima i šest maloljetnika”, rekao je Stojičić.

Oni su doputovali iz Avganistana, Pakistana, Libije, Sirije, Irana, Bangladeša i Iraka.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime