spot_img

Brčko: Pronađena i oduzeta marihuana

Published:

Provodeći planske aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, tokom jučerašnjeg dana (27.06.2017. godine) kod lica sa inicijalima M.Z. rođen 1990. godine sa područja Brčkog,  pronašli i oduzeli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuana”.

Naime, oko 15:30 sati policijski službenici su postupili po prikupljenim operativnim saznanjima, da lice sa inicijalima M.Z. sa područja Brčkog, posjeduje i vrši prodaju opojne droge “marihuane”, na području Brčko distrikta BiH.

Lice je pronađeno i nad istim je izvršen pretres, kao i pretres kuće u kojoj je a na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Tokom pretresa, uz korištenje službenog psa za detekciju narkotika, pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazilo četrnaest PVC paketića sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, te određena količina isitnjene i rasute, ove biljne materije.

Zbog osnova sumnje da je lice M.Z. počinio krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, Policija će protiv imenovanog podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img