Brčko: Pronađena i oduzeta marihuana

Provodeći aktivnosti na suzbijanju rasturanja opojnih droga na području Brčko distrikta BiH, policijski službenici Odsjeka za sprečavanje i suzbijanje organizovanog kriminaliteta i zloupotreba droga Policije Brčko distrikta BiH, su u ulici Uzunovića, ispred autobuskog stajališta uočili su lice za koje su ranije oparativnim radom prikupili informacije da kod sebe posjeduje narkotička sredstva.

Prilikom preduzimanja službenih radnji, isti je nakon što je uočio policijske službenike, odbacio od sebe jedan PVC paket. Isti je zaustavljen i utvrđeno je da se radi o licu sa inicijalima N. M. rođen 1981. godine sa područja Brčkog.

- Reklama -

Na licu mjesta izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da se u odbačenom pvc paketu nalazilo 10 manjih pvc paketića sa biljnom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”.

Nad licem N. M. u Policiji je izvršena kriminalistička obrada, te će Policija Brčko distrikta BiH protiv istog, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ¨Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga¨ iz člana 232. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime