spot_img
spot_img

Брчко: Проблем непрописног одлагања крупног отпада

spot_img
spot_img

Из Радне јединице Чистоћа која је у склопу ЈП „Комунално Брчко“, сусрећу се с проблемом непрописног одлагања непримјереног отпада у контејнере који служе за одлагање кућног отпада.

„Контејнери су постављени за одлагање кућног отпада, али ту не спада намјештај, бијела техника, грађевински материјал и слично, стога апелујемо на становнике Дистрикта да такав отпад одлажу на градску депонију или да обавјесте надлежну службу, која организира одвоз крупног отпада, а термини за одвоз наведеног отпада налазе се на wеб страници ЈП „Комунално Брчко“, казао је Лука Марић, шеф Радне јединице Чистоћа.

Како наводе из радне јединице Чистоћа, набављено је 60 нових контејнера запремине 1.100 литара и бит ће замјењени на локацијама гдје се налазе дотрајали и оштећени контејнери.

Такођер, дошло је и до повећања цијене најма контејнера, те за велики контејнер правна лица ће плаћати 60 КМ, а за најам малог контејнера цијена износи 25 КМ.

„Тренутно нам фали радника, те чекамо нову систематизацију да се повећа број извршилаца. Првенствено говоримо о помоћним радницима који су потребни за прикупљање отпада, за кошење и одржавање јавних површина, те возачи камиона“, додао је Марић.

Радна јединица Чистоћа у оквиру својих активности врши и припреме за зимско одржавања прометница и тротоара, који су углавном већ спремни за зимски период.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img