spot_img
spot_img

Брчко: Пријетио полицајцима да ће их поубијати

spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Васе В.* из Вујичића код Брчког која га терети за угрожавање безбједности, јер је пријетио полицајцима у поменутом граду да ће их поубијати, а једном од њих запријетио је да ће га заклати.

Оптужницу је поврдио је Основни суд у Брчко дистрикту и према том документу Васо В. је 30. јуна позвао полицију у Брчком на број 122 и рекао да ће доћи у њхове просторије и све их поубијати. Он је у три наврата пријетио убиствима полицијским службеницима који су се, како је навео, распитивали за његову дјецу.

Осим тога Васу. В. оптужница терети и да је на националној основи пријетио дежурном службенику Полиције Дистрикта, који се јављао на телефон, говорећи да ће му доћи кући и заклати га.

– У пријетњама полицајцима оптужени је истицао да је специјалац из рата и да озбиљно схвате с ким имају посла. Напоменуо је да је дошао из луднице и да је на све спреман, те да у кући посједује арсенал оружја.

Пријетње оптуженог створиле су бојазан за безбједност полицијских службеника и њихових породица, посебно код оних на које су се директно односиле. Због пријетњи је подигнут ниво безбједности у згради Полиције и на терену тог дана – наводи се у оптужници.

Тужилаштво Брчко дистрикта саопштило је да је за кривично дјело које се ставља на терет оптуженом предвиђена казна затвора у трајању од три мјесеца до пет година. Напоменули су да је у сличном случају због угрожавања већег броја службених лица Снежана Г. осуђена на на три мјесеца затвора.

 

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело, док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img