Brčko: Prijetio policajcima da će ih poubijati

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Vase V.* iz Vujičića kod Brčkog koja ga tereti za ugrožavanje bezbjednosti, jer je prijetio policajcima u pomenutom gradu da će ih poubijati, a jednom od njih zaprijetio je da će ga zaklati.

Optužnicu je povrdio je Osnovni sud u Brčko distriktu i prema tom dokumentu Vaso V. je 30. juna pozvao policiju u Brčkom na broj 122 i rekao da će doći u njhove prostorije i sve ih poubijati. On je u tri navrata prijetio ubistvima policijskim službenicima koji su se, kako je naveo, raspitivali za njegovu djecu.

Osim toga Vasu. V. optužnica tereti i da je na nacionalnoj osnovi prijetio dežurnom službeniku Policije Distrikta, koji se javljao na telefon, govoreći da će mu doći kući i zaklati ga.

– U prijetnjama policajcima optuženi je isticao da je specijalac iz rata i da ozbiljno shvate s kim imaju posla. Napomenuo je da je došao iz ludnice i da je na sve spreman, te da u kući posjeduje arsenal oružja.

Prijetnje optuženog stvorile su bojazan za bezbjednost policijskih službenika i njihovih porodica, posebno kod onih na koje su se direktno odnosile. Zbog prijetnji je podignut nivo bezbjednosti u zgradi Policije i na terenu tog dana – navodi se u optužnici.

Tužilaštvo Brčko distrikta saopštilo je da je za krivično djelo koje se stavlja na teret optuženom predviđena kazna zatvora u trajanju od tri mjeseca do pet godina. Napomenuli su da je u sličnom slučaju zbog ugrožavanja većeg broja službenih lica Snežana G. osuđena na na tri mjeseca zatvora.

 

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo, dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime