Brčko: Prijem za Redžepa Brkića, svjetskog prvaka u karateu

- Reklama -

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić primio je danas Redžepa Brkića, sportistu koji je kao član reprezentacije BiH osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu koje je održano u Republici Češkoj u „Shotokan karate do“ u kategoriji Kadet +67 kilograma.

– Čast je da imamo mladog Brčaka svjetskog šampiona i ovaj susret je prilika da mu damo dodatni podstrek da dostojanstveno predstavlja BiH i Brčko distrikt. Ovo je i prilika da sagledamo kako možemo pomoći mlade sportiste posebno ove koji se bave individualnim sportovima – rekao je predsjednik Kadrić.

- Reklama -

Uz čestitke koje mu je uputio za osvojenu zlatnu medalju predsjednik Kadrić je Brkiću uručio i prigodan poklon.

– Želim da i dalje ostane šampion, a mi ćemo sagledati kako možemo doprinijeti njegovom daljnjem bavljenju ovim sportom kao i drugim mladim sportistima koji trebaju podršku – istakao je predsjednik Kadrić.

On je ocijenio da Brčko distrikt izdašno pomaže sve sportske klubove, posebno one koji se takmiče u višem rangu ali je istakao da to nije sistemski rešeno.

– Moramo to aktima urediti kako bi se znalo da onaj ko postigne neke rezultate i ima troškove koji su posebno visoki na međunarodnim takmičenjima, može računati na podršku nekog posebnog fonda u budžetu – rekao je Kadrić.

Zahvaljujući se na prijemu i poklonima Redžep Brkić je rekao da mu osvojena zlatna medalja mnogo znači.

– Zahvalan sam na čestitkama i ogromnoj podršci iz cijele BiH. Ova medalja mi mnogo znači jer je to moj najveći uspjeh u karateu kojim se bavim već 11 godina – rekao je Brkić. On je pojasnio da troškove učešća na takmičenjima uglavnom pokrivaju roditelji i manjim dijelom klub.

Brkić je član Sportskog društva „Pobjednik“ Brčko i član Kluba borilačkih sportova „Lokomotiva“ Brčko distrikt BiH. Na prošlonedjeljnom Svjetskom prvenstvu u Republici Češkoj imao je četiri borbe sa finalnom borbom. U kategoriji su se takmičila 32 takmičara, a na Svjetskom prvenstvu učestvovalo je oko 2 000 takmičara iz 35 država.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime