spot_img
spot_img

Брчко: Пријем за Реџепа Бркића, свјетског првака у каратеу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић примио је данас Реџепа Бркића, спортисту који је као члан репрезентације БиХ освојио златну медаљу на Свјетском првенству које је одржано у Републици Чешкој у „Схотокан карате до“ у категорији Кадет +67 килограма.

– Част је да имамо младог Брчака свјетског шампиона и овај сусрет је прилика да му дамо додатни подстрек да достојанствено представља БиХ и Брчко дистрикт. Ово је и прилика да сагледамо како можемо помоћи младе спортисте посебно ове који се баве индивидуалним спортовима – рекао је предсједник Кадрић.

Уз честитке које му је упутио за освојену златну медаљу предсједник Кадрић је Бркићу уручио и пригодан поклон.

– Желим да и даље остане шампион, а ми ћемо сагледати како можемо допринијети његовом даљњем бављењу овим спортом као и другим младим спортистима који требају подршку – истакао је предсједник Кадрић.

Он је оцијенио да Брчко дистрикт издашно помаже све спортске клубове, посебно оне који се такмиче у вишем рангу али је истакао да то није системски решено.

– Морамо то актима уредити како би се знало да онај ко постигне неке резултате и има трошкове који су посебно високи на међународним такмичењима, може рачунати на подршку неког посебног фонда у буџету – рекао је Кадрић.

Захваљујући се на пријему и поклонима Реџеп Бркић је рекао да му освојена златна медаља много значи.

– Захвалан сам на честиткама и огромној подршци из цијеле БиХ. Ова медаља ми много значи јер је то мој највећи успјех у каратеу којим се бавим већ 11 година – рекао је Бркић. Он је појаснио да трошкове учешћа на такмичењима углавном покривају родитељи и мањим дијелом клуб.

Бркић је члан Спортског друштва „Побједник“ Брчко и члан Клуба борилачких спортова „Локомотива“ Брчко дистрикт БиХ. На прошлонедјељном Свјетском првенству у Републици Чешкој имао је четири борбе са финалном борбом. У категорији су се такмичила 32 такмичара, а на Свјетском првенству учествовало је око 2 000 такмичара из 35 држава.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img