Brčko: Prijavite se za humanitarnu “Trku Djeda Mrazova”

Ovogodišnja zima u Brčkom ne liči ne prethodne. Njene čari su ove godine vidljive zahvaljujući velikom broju raznoraznih događaja koji se organizuju okupljeni oko centralne manifestacije pod nazivom „Čari zime“.

Veliki broj udruženja građana u Brčkom ne znači samo kvantitet, neke od tih organizacija zaista funkcionišu u punom svom kapacitetu, okupljaju desetine i stotine članova i organizuju raznorazne aktivnosti.

Od oko 700 udruženja građana, postoji i jedno koje je tek nedavno registrovano i okupilo zajednicu posvećenih ljudi koji imaju isti cilj i ljubav prema trčanju, rekreaciji, prirodi i uopšte stvaranju bolje zajednice.

Po uzoru na slične manifestacije koje se organizuju u regionu, u Brčkom će po prvi put biti organizovan sportsko-rekreativni događaj pod nazivom „TRKA DJEDA MRAZOVA“. U pitanju nije trka u takmičarskom smislu riječi, već događaj koji ima za cilj da u ovim hladnim zimskim danima okupi i pokrene Brčake. Trasa ove trke je u dužini od 1 km i kreće se centralnim gradskim ulicama, krenuvši od gradske fontane, nizbrdo pored prnjavorske česme, šetalištem pored Brke, i uzbrdo stepeništem Konačkog brda nazad do gradske fontane. Može se reći da ova trasa obuhvata najuži dio brčanske čaršije koja je u posljednjim godinama, zbog širenja gradske zone, prilično zaboravljena. Tim prije eto još jednog povoda za učešće u ovom događaju.

Osim svog sportsko-rekreativnog karaktera, ovaj događaj u potpunosti ima i humanitarni karakter, obzirom da će sav iznos od prikupljenih kotizacija biti preusmjeren za nabavku školskog materijala brčanskom osnovnoškolskom odjeljenju djece sa posebnim potrebama.

Učešće na „TRCI DJEDA MRAZOVA“ je moguće uplatom kotizacije u iznosu od 10,00 KM za pojedince, te 20,00 KM za porodice, bez obzira na broj članova i uplaćuju se na žiro-račun „Trkačko-rekreativnog kluba Majevica“, br.: 572-236-00005429-42.

Svi oni koji kotizacije uplate do 27.12.2019. godine u startnom paketu dobiće novogodišnju kapicu, startni broj i još po nešto. Oni koji se budu registrovali nakon ovog datuma, ili neposredno pred trku moći će uzeti učešće, ali organizator ne može garantovati pun startni paket.

Nakon trke, sve učesnike će sačekati topao čaj, medalja u obliku medenjaka i, naravno, slikanje sa Djeda Mrazom.

Bitno je napomenuti za kraj da su pokrovitelji ove manifestacije dobri ljudi, koji su svoju platu dobili time što su pomogli drugima – pridruži im se i ti!

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime