spot_img
spot_img

Брчко: Пријавите се за хуманитарну “Трку Дједа Мразова”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Овогодишња зима у Брчком не личи не претходне. Нјене чари су ове године видљиве захваљујући великом броју разноразних догађаја који се организују окупљени око централне манифестације под називом „Чари зиме“.

Велики број удружења грађана у Брчком не значи само квантитет, неке од тих организација заиста функционишу у пуном свом капацитету, окупљају десетине и стотине чланова и организују разноразне активности.

Од око 700 удружења грађана, постоји и једно које је тек недавно регистровано и окупило заједницу посвећених људи који имају исти циљ и љубав према трчању, рекреацији, природи и уопште стварању боље заједнице.

По узору на сличне манифестације које се организују у региону, у Брчком ће по први пут бити организован спортско-рекреативни догађај под називом „ТРКА ДЈЕДА МРАЗОВА“. У питању није трка у такмичарском смислу ријечи, већ догађај који има за циљ да у овим хладним зимским данима окупи и покрене Брчаке. Траса ове трке је у дужини од 1 км и креће се централним градским улицама, кренувши од градске фонтане, низбрдо поред прњаворске чесме, шеталиштем поред Брке, и узбрдо степеништем Коначког брда назад до градске фонтане. Може се рећи да ова траса обухвата најужи дио брчанске чаршије која је у посљедњим годинама, због ширења градске зоне, прилично заборављена. Тим прије ето још једног повода за учешће у овом догађају.

Осим свог спортско-рекреативног карактера, овај догађај у потпуности има и хуманитарни карактер, обзиром да ће сав износ од прикупљених котизација бити преусмјерен за набавку школског материјала брчанском основношколском одјељењу дјеце са посебним потребама.

Учешће на „ТРЦИ ДЈЕДА МРАЗОВА“ је могуће уплатом котизације у износу од 10,00 КМ за појединце, те 20,00 КМ за породице, без обзира на број чланова и уплаћују се на жиро-рачун „Тркачко-рекреативног клуба Мајевица“, бр.: 572-236-00005429-42.

Сви они који котизације уплате до 27.12.2019. године у стартном пакету добиће новогодишњу капицу, стартни број и још по нешто. Они који се буду регистровали након овог датума, или непосредно пред трку моћи ће узети учешће, али организатор не може гарантовати пун стартни пакет.

Након трке, све учеснике ће сачекати топао чај, медаља у облику медењака и, наравно, сликање са Дједа Мразом.

Битно је напоменути за крај да су покровитељи ове манифестације добри људи, који су своју плату добили тиме што су помогли другима – придружи им се и ти!

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img