spot_img
spot_img

Брчко: Преко пола милиона за привреду, спорт и културу

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на одржаној 50. редовној сједници усвојила је Одлуку о одобравању Програма утрошка средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2022. годину у сврху развијања области аматерског спорта, културе, умјетности, туризма и привреде.

За потребе наведеног програма издвојена су средства у висини од 557.000,00 КМ, а како је наведено, за оцјену програма односно пројекта од јавног интереса и додјелу средстава корисницима неопходно ће бити испуњавање општих и посебних критеријума.

Влада је уједно одобрила Смјернице за израду нацрта закона о измјенама и допунама Закона о удружењима и фондацијама Брчко дистрикта БиХ на приједлог Одјељења за стручне и административне послове, којима ће се уредити прописивање надзора над радом мјесних заједница као и начин расподјеле имовине након гашења удружења и фондација.

На приједлог Одјељења за просторно планирање усвојен је Приједлог закључка о измјени и допуни закључка у вези са израдом регулационог плана за дио стамбеног насеља „Брчко Ново“ и регулационог плана „Фицибајер“ како би се у исти уврстила изградња мултифункционалне спортске сале, те је дата сагласност на издавање одобрења Јавном предузећу „Путеви Брчко“ за изградњу приступног пута и уређење платоа поред школе у МЗ Горњи Вукшић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img