spot_img

Brčko: Preko 450 hiljada KM za 17 sportskih klubova i udruženja građana

Published:

spot_img

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je na 72. redovnoj sjednici usvojila prijedlog Odjeljenja za poljoprivredni razvoj, sport i kulturu koji se tiče odluke o odobravanju Programa utroška sredstava donacija za neprofitne organizacije iz oblasti sporta i kulture u Odjeljenju za privredni razvoj, sport i kulturu, po Javnom pozivu.

Usvajanjem ove odluke odobren je ukupan iznos od 456.281,76 KM koji će biti dodijeljen korisnicima za pomoć pokrivanja troškova puta, smještaja, troškova organizacije takmičenja i slično, među kojima se nalazi ukupno sedamnaest sportskih klubova i udruženja građana s područja Distrikta.

Na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Vlada je usvojila Odluku o odobravanju dodjele donacija pojedincima (studentima generacije) s područja Brčko distrikta BiH i programa utroška sredstava u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM.

Kandidati mogu ostvariti pravo na novčanu nagradu ispunjavanjem dva kriterijuma: da studije finansira država, entitet, kanton ili Brčko distrikt BiH, te da posjeduju dokument o proglašenju studenta generacije prvog ciklusa studija u periodu od 1. 10. 2021. do 30. 9. 2022. godine.

Takođe, na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlada je odobrila Smjernice za izradu nacrta pravilnika o utvrđivanju bližih uslova, načina imenovanja i rada komisije kao i postupka za dodjelu naziva primarijus.

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img