spot_img
spot_img

Брчко: Преко 450 хиљада КМ за 17 спортских клубова и удружења грађана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на 72. редовној сједници усвојила приједлог Одјељења за пољопривредни развој, спорт и културу који се тиче одлуке о одобравању Програма утрошка средстава донација за непрофитне организације из области спорта и културе у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу, по Јавном позиву.

Усвајањем ове одлуке одобрен је укупан износ од 456.281,76 КМ који ће бити додијељен корисницима за помоћ покривања трошкова пута, смјештаја, трошкова организације такмичења и слично, међу којима се налази укупно седамнаест спортских клубова и удружења грађана с подручја Дистрикта.

На приједлог Одјељења за образовање, Влада је усвојила Одлуку о одобравању додјеле донација појединцима (студентима генерације) с подручја Брчко дистрикта БиХ и програма утрошка средстава у укупном износу од 5.000,00 КМ.

Кандидати могу остварити право на новчану награду испуњавањем два критеријума: да студије финансира држава, ентитет, кантон или Брчко дистрикт БиХ, те да посједују документ о проглашењу студента генерације првог циклуса студија у периоду од 1. 10. 2021. до 30. 9. 2022. године.

Такође, на приједлог Одјељења за здравство и остале услуге Влада је одобрила Смјернице за израду нацрта правилника о утврђивању ближих услова, начина именовања и рада комисије као и поступка за додјелу назива примаријус.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img