spot_img
spot_img

Брчко: Преко 2 милиона КМ за санацију саобраћајница у зони обилазнице

spot_img
spot_img
spot_img

У наставку 59. редовне сједнице Влада Брчко дистрикта БиХ примила је к знању Информацију о поступцима јавних набавки од октобра до децембра 2018. године.

Шеф Одјељења за стручне и административне послове рекао је да је у задња три мјесеца 2018. године потписано оквирним споразумом уговора у вриједности од око 14 600 000 конвертибилних марака, што је за милион више него годину раније у истом периоду.

„Ако посматрамо цијелу годину потписано је уговора у вриједности од око 35 000 000 КМ, што је други највећи износ на годишњем нивоу у посљедњих шест година. Извјештај каже да су у посљедњем кварталу спроведени процеси е-аукција. Процијењене вриједности на самом почетку е-аукција су биле 1 400 000 КМ да би на крају добили вриједности од 1 200 000 КМ, што је уштеда негдје око 200 000 КМ. Посматрајући годишњи ниво на овај начин уштеђено је око 1 000 000 КМ“, додао је Блажић.

Влада је примила к знању Извјештај о процјени оштећења на саобраћајницама у зони изградње обилазнице око Брчког. Сабрија Јашаревић, шеф Одјељења за јавне послове, рекао је да је Одјељење урадило процјену оштећења на девет путних праваца.

„Дошли смо до цифре која каже да би поправка износила 2 088 000 КМ. По актуелном уговору између ЈП „Путеви Брчко“ и фирме „Рубау“ извођач радова на обилазници има обавезу да санира ове приступне саобраћајнице. На сједници смо договорили да ћемо за један од наредних колегијума прибавити извод уговора са описом позиције радова да бисмо детаљније видјели на који начин ће се вршити санација“, рекао је Јашаревић.

Влада Брчко дистрикта БиХ на данашњој сједници примила је к знању Извјештај о извршењу Буџета Брчко дистрикта БиХ за јануар 2019. године. Влада је дала сагласност на Приједлог закључка о давању позитивног мишљења на текст Приједлога правилника о измјенама и допунама Правилника о радионицама и тахографима које је доставило Министарство комуникација и транспорта БиХ као и сагласност на Приједлог закључка о давању позитивног мишљења на преднацрт Споразума између БиХ и Републике Хрватске о изградњи гасовода – јужна интерконекција БиХ и Републике Хрватске – на правцу Загвозд (РХ) – Посушје (БиХ) – Нови Травник/Травник с одвајањем за Мостар. Сједница је прекинута код разматрања Извјештаја о раду Инспектората за период од 1. 1. до 31. 12. 2018. године.

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img