spot_img
spot_img

Brčko: Preko 1,2 miliona za stipendije

spot_img
spot_img

U nastavku 8. redovne sjednice Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je, na prijedlog Odjeljenja za obrazovanje, Odluku o odobravanju programa utroška sredstava za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Odlukom su odobrena sredstva u ukupnom iznosu od 1.271.000,00 KM s ciljem nastavka dobre prakse dodjele stipendija, odnosno stipendija redovnim studentima sa područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

Takođe, Vlada je usvojila Prijedlog odluke o usvajanju konačne rang-liste za dodjelu stipendija. Za studente prvog i drugog ciklusa Vlada će dodijeliti 245 stipendija, od kojih su izdvojene stipendije za studente s posebnim potrebama kao i studentima pripadnicima nacionalnih manjina.

Na prijedlog istog Odjeljenja, Vlada je usvojila Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na sporazum između Savjeta ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o uzajamnom priznavanju visokoškolskih kvalifikacija.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img