spot_img
spot_img

Брчко: Прекида ловостаја у Дистрикту неће бити још најмање за три мјесеца

spot_img
spot_img

Ловостај у Дистрикту на снази је готово петнаест година. У минулом периоду било је бар сагласности да се периодично, на неколико дана, ангажују овдашњи ловци како би извршили одстрел штеточина.

Прошле, као и ове године, то још увијек није усаглашено.

У децембру мјесецу прошле године је на сједници брчанске Владе, од стране ресорног одјељења, кандидована Одлука о организованом контролисаном одстрелу дивљачи у Дистрикту.

Одлука је садржавала и План активности на одстрелу дивље свиње, шакала и лисице, јер уништавају засаде на пољопривредном земљишту, па и окућницама близу шума у Дистрикту. Такође су били прецизирани и датуми од када прекид ловостаја односно одстрел предатора ступа на снагу односно лов треба обавити.

„Приједлог сам повукао са сједнице да би се додатно усагласили термини дводневног ограниченог лова. Како у овом тренутку у сталном радном односу није предвиђених осам ловочувара, нови приједлог Одлуке о прекиду ловостаја би могао услиједити тек након окончања пријема ловочувара, што практично значи за око три мјесеца“, рекао је шеф надлежног одјељења Миленко Нинковић.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img