spot_img
spot_img

Brčko: Predstavnici vijeća roditelja Treće osnovne škole održali mirno okupljanje

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predstavnici Vijeća roditelja Treće osnovne škole u Brčkom zajedno sa roditeljima čija djeca pohađaju ovu ustanovu danas su organizovali mirno okupljanje pošto nisu dobili odluku koju su tražili od Vlade Brčko distrikta za izmještanje dijela Odjeljenja za obrazovanje koje se nalazi već 20 godina u ovoj školi.

Predstavnik Vijeća roditelja Treće osnovne škole Alma Klebić kaže da više od deset godina zahtjevaju preduzimanje mjera i radnji od nadležnih organa Distrikta kako bi izmjestio dio uposlenika Odjeljenja za obrazovanje koji su smješteni na trećem spratu, jer djeca nemaju dovoljno prostora za kvalitetno odvijanje nastavnog procesa.

“Učenici zbog nedovoljnog broja učionica su prinuđeni da pohađaju nastavu u improvizovanim učionicama, kao npr. na hodnicima, dok dopunski časovi nisu u mogućnosti uopšte da se održavaju. Takođe, u školu svakodnevno ulazi veći broj neidentifikovanih lica koji nisu zaposlenici škole i koji potencijalno mogu ugroziti učenike škole i osoblje”, navela je Klebić.

Ona takođe kaže da traže od nadležnog Odjeljenja brčanske Vlade dostavljanje odluke o izmještanju pomenutih uposlenika Vijeću roditelja Treće osnovne škole koja će sadržati sljedeće:

“Mi tražimo dostavljanje odluke o dodjeli drugih prostorija dijela Odjeljenju za obrazovanje do 1. decembra 2023. godine, a ne dopis sa nepotpunim informacijama i obećanjima i nadamo se da ćemo mirnim putem doći do rješenja i da će se napokon nešto početi raditi o ovom dugogodišnjem nerješenom problemu”, istakla je Klebić.

Šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Zoran Bulatović naglašava da je ovakva situacija već 20 godina, te da se sada aktivno traži odgovarajuće rješenje pomenutog problema.

“Godine 2018. Odjeljenju za obrazovanje su bile dodjeljenje prostorije i 2021. kada je trebalo da se izvrši preseljenje tih pododjeljenja iz Treće osnovne škole, isti prostor nam je oduzet za potrebe nekih drugih institucija. Tu se nalaze na hiljade dokumenata i dosijea od zaposlenih koji su u obavezi da se trajno čuvaju i ne možemo to tek tako izmjestiti i kada se steknu uslovi i nađe adekvatan prostor biće izmješteni dijelovi ovog Odjeljenja”, pojasnio je Bulatović.

Bez obzira na sve, Bulatović smatra da učenici i nastavni proces suštinski nisu ugroženi, jer u poslednje tri godine nisu imali niti jedan zabilježen slučaj da je u bilo kom segmentu narušena bezbjednost učenika.

Zbog mogućeg ulaska nepoznatih lica u zgradu škole, ono što se može trenutno uraditi jeste pojačati dežurstvo nastavnika i mogućnost dodatnog obezbjeđenja školskog objekta uz pojačan video nadzor, dok se situacija, zaključio je Bulatović, u potpunosti ne riješi.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img