Brčko: Predstavnici HDZ-a se izjasnili za “rotaciju” kod izbora gradonačelnika

Predstavniici buduće parlamentarne većine u brčanskoj Skupštini danas su parafirali zajedničku platformu rada za naredne četiri godine, te razgovarali o raspodjeli čelnih pozicija u Distriktu, odnosno poziciji gradonačelnika.

Predstavnici Srba i Bošnjaka istakli su danas svoje kandidate za gradonačelnika, te naveli argumente zbog kojih smatraju da bi predstavnik iz njihovog naroda trebalo da bude gradonačelnik Brčkog.

- Reklama -

“Argumenti koje smo čuli nisu precizirani niti jedniom aktom u Distriktu i stoga smatramo da je neophodno doći do kompromisa. Ono što je stav Hrvata, odnosno HDZ-a, jeste da mi smatramo da nije dobro da iz jednog naroda, u dva uzastopna mandata, bude gradonačelnik, već smo mi za princip rotacije”, kazao je u ime HDZ-a, Ivo Filipović.

Inače, razgovori i na ovu temu, biće nastavljeni već sutra, a očekuje se da inaugurativna sjednica Parlamenta Distrikta, na kojoj će biti izabran gradonačelnik, predsjednik brčanske Skupštine i njegov zamjenik, bude održana prije katoličkog Božića, odnosno prije 25. decembra.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime