spot_img
spot_img

Brčko: Predstavnici Evropske banke boravili u radnoj posjeti Distriktu

spot_img
spot_img

Predstavnici Evropska banke za obnovu i razvoj boravili su u redovnoj posjeti Brčko distriktu kako bi izvršili procjenu realizacije projekata koje finasira ova banka, a koji se sprovode u našoj zajednici.

Predstavnik Evropske banke za obnovu i razvoj Damir Čengić rekao je da se radi o projketu “Luka Brčko” i da se na licu mjesta uvjerio da se na gradilištima ubrzano radi na montiranju nove dizalice, izgradnji platoa i novog pružnog kolosijeka, a koje finansira ova banka.

„Uvjerili smo se da su radovi u toku i mi smo generalno zaovoljni sa ovim i određene preporuke za poboljšanje daćemo menadžmentu „Luke Brčko” kada se vratimo u London“, naveo je Čengić.

On je rekao da ovaj projekat traje od 2017. godine čija je vrijednost oko 13 miliona evra, s tim što Evropska banka finansira sa deset miliona, a ostatak novca obezbijedila je Evropska unija, te da je završetak radova planiran do kraja kalendarske godine dok se pribave određene građevinske dozvole.

Zamjenik direktora brčanske Luke Damir Đokić potvrdio je da su predstavnici Evropske banke za obnovu i razvoj na jednom mjestu okupili sve relevantne predstavnike institucija koje izvode radove na rekonstrukciji i izgradnji Luke Brčko i uvjerili se na licu mjesta kako napreduju radovi i šta je do sada urađeno.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img