Predstavljen regionalni projekat izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa na Majevici

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u svom kabinetu sa predstavnicima opštine Lopare, načelnikom Radom Savićem i predsjednikom Skupštine opštine Milenkom Ristićem o regionalnom projektu izgradnje turističko-rekreativnog kompleksa sa etno-selom na lokalitetu Busija na Majevici.

Kako je rečeno projekat ima cilj jačanja komunikacionih pravaca, ali i rekreativnih i turističkih potencijala sjeveroistočnog dijela BiH.

Naime, ovaj turističko-rekreativni kompleks, okružen sa šest opština, prema planovima nalaziće se na površini od nekoliko stotina dunuma i na 840 metara nadmorske visine, a biće korišćen za rekreaciju, kao vazdušna banja sa restoranima i savremenim hotelima, dok će u zimskom periodu biti aktivne ski-staze.

- Reklama -

„Sadržavaće šetališta, biciklističke staze, sadržaje za djecu, etno-pijacu te prostor za ekstremne sportove i biće jedno od najboljih odmarališta i lijepa stvar za povezivanje“, rekao je na sastanku sa gradonačelnikom idejni tvorac projekta Svetozar Ostojić.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je svaki projekat povezivanja naroda na našim prostorima dobrodošao, kao i ideje koje će pospiješiti razvoj turističkih potencijala našeg podneblja, pogotovo planinskog i riječnog turizma.

Projekat je ranije podržan od nadležnog ministarstva u Vladi RS, te od strane gradonačelnika Tuzle, Bijeljine, Lopara i Ugljevika.

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime