spot_img
spot_img

Брчко: Предавање о социјалном предузетништву

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У склопу пројекта “HelpDesk for business entities”, финансираног од стране Европске уније и Владе СР Њемачке у оквиру пројекта EU4Business Recovery, Привредна комора Брчко дистрикта БиХ организује предавање на тему “Социјално предузетништво” које има за циљ да представи новоусвојени Закон о социјалном предузетништву Брчко дистрикта БиХ и могућности које он пружа за нашу локалну заједницу.

Предсједница Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ, Санела Хаџајлић, истиче да предавање има за циљ да представи могућност регистра социјалних предузећа, услове и поступак за стицање статуса социјалног предузећа, затим подршку коју Влада Брчко дистрикта БиХ планира пружати развоју социјалног предузетништва, те остала питања од значаја за социјално предузетништво и социјална предузећа на простору Брчко дистрикта БиХ. Социјална предузећа представљају једну нову могућност која се пружа заинтересованим лицима са подручја Брчко дистрикта БиХ на који се могу остварити различити циљеви из социјалне области, а највише у погледу друштвено угрожених група или грађана.

„Оно што је такође специфично за овај Закон јесу повластице које се односе на социјална предузећа које се огледају у посебним пореским и царинским повластицама и ослобађањима, затим на посебним повластицама и ослобађањима од других врста накнада, те намјенским подстицајима, субвенцијама, донацијама и трасферима на начин како је регулисано у складу са законским и подзаконским актима“, закључује Хаџајлић.

Сходно актуелности теме и новини законског рјешења, вјерује да ће предавање бити одлично посјећено.

Предавање ће се одржати у уторак, 04.10.2022. године у сали Привредне коморе Брчко дистрикта БиХ, на адреси Цвијете Зузорић бб (зграда Шипада), са почетком у 13:00 и трајаће до 15:00х.

Учешће на предавању је отворено за све заинтересоване, а пријаве се могу доставити на емаил: pkomora.bd@gmail.com или путем телефона: 049/216-116.

Пројекат EU4Business Recovery подржава микро, мала и средња предузећа у Босни и Херцеговини да наставе са пословањем и очувањем радних мјеста, а посебно ће подржати предузетнице, младе и друге рањиве групе у оснивању властитих бизниса и у превазилажењу негативних посљедица пандемије ковид-19 стварањем отпорнијег пословног окружења. Укупна вриједност пројекта износи 13,7 милиона евра, а заједнички га финансирају Европска унија (13 милиона евра) и Влада Савезне Републике Њемачке (0,7 милион евра).

EU4Business Recovery заједно проводе ГИЗ, ИЛО и УНДП, од 2021. године до 2023. године. За више информација, посјетите eu4business.ba.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img