spot_img
spot_img

Brčko: Pozorište ili aerodrom?

spot_img
spot_img

I nije neka novost da našem gradu nedostaje kulturnih dešavanja. Još jedna potvrda za to stiže sa viješću da su sve karte za sutrašnju predstavu “Noć bogova” rasprodate.

U gradu koji nema ni pozorište ni bioskop, u kome su vanredne nestašice vode postale redovna pojava, priča se o aerodromu i zgradi od pedeset spratova.

77.000 konvertibilnih maraka, koliko je građane koštalo ovogodišnje “Brčansko ljeto – Savski cvijet” doveli su nam Asima Brkana i Ibrahima Jukana. Odziv građana na ove manifestacije rekao je dovoljno.

Imamo Susrete, naravno, koji su zaista sjajni – o tome ne vrijedi diskutovati. Ali vrijedi spomenuti da je prvih nekoliko redova Doma kulture na Susretima posljednjih godina redovno poluprazno. To su mjesta rezervisana za šefove odjeljenja, poslanike, članove Vlade… Koje kultura, reklo bi se po tim praznim mjestima, i ne zanima naročito.

Grupa mladih okupljena oko organizacije “Stand-Up BH” uspjela je učiniti, bez gotovo ikakvih sredstava, ono što milionski budžet često ne može – da ispuni Dom kulture do posljednjeg mjesta. I pokaže da građani Distrikta žele više kulturnih dešavanja.

I kad smo već kod toga – žele i autobusku stanicu, novu zgradu policije, kružne tokove, obilaznicu, bazene, klizalište, sportsku dvoranu…

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img