Brčko: Povrijeđeni vatrogasci se vratili na posao

Gotovo svi vatrogasci koji su zadobili povrede prilikom gašenja velikog požara koji je prije deset dana izbio u jednoj od brčanskih fabrika za preradu plastike, vratili su se na posao i svojim redovnim aktivnostima, potvrđeno je danas za Radio Brčko.

“Ovo je bio jedan od najvećih i najopasnijih požara na području Brčko distrikta koji su vatrogasci gasili skoro pet sati jer se radilo o gašenju izuzetno opasnih materija gdje je gorjelo skoro dvije hiljde kvadratnih metara plastične mase”, istakao je Mićo Simikić, šef Pododjeljenja za zaštitu i spašavanje.

U gašenju ovog požara je učestvovalo 40 vatrogasaca od kojih je njih deset nakon toga zatražilo ljekarsku pomoć. S obzirom da se radilo o lakšim povredama većina njih se proteklih dana vratila na posao i svojim redovnim zadacima.

Simikić je istakao da je ovaj požar bio veliko iskustvo za pripadnike profesionalne vatrogasne jedinice u Brčkom, ali da je nažalost ovaj događaj pokazao sve greške u sistemu protivpožarne zaštite koje se što prije moraju početi otklanjati širom Brčko distrikta.

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime