Brčko: Povećani troškovi održavanja, kilometraža i potrošnja goriva voznog parka

U registru Pododjeljenja za održavanje vozila, kojem pripadaju vozila Vlade, Skupštine i drugih važnih institucija Distrikta, trenutno se nalaze 473 vozila, od kojih je 289 aktivno.

Šef Službe za održavanje voznog parka Radoslav Kojić, istakao je za Radio Brčko da. iako se vozni park obnavlja svake godine, prosječna starost mu je velika.

- Reklama -

“Samo prošle godine registrovali smo 30 novih putničkih motornih vozila od kojih su šest vozila donacija, a za potrebe Pisarnice je nabavljeno pet novih motocikala”, naglasio je Kojić.

Prema njegovim riječima, troškovi održavanja voznog parka prošle godine su iznosili oko 300.000 maraka, što je povećanje u odnosu na 2016. godinu.

“Prošle godine vozni park Vlade i drugih institucija prešao je preko milion i 300 hiljada kilometara, a što se tiče goriva potrošeno je 357.000 maraka, odnosno 178. 000 litara dizela i 54.000 litara motornog benzina, što je isto veća potrošnja u odnosu na 2016. godinu”, istakao je Kojić.

Prema njegovim riječima, trenutno ima i oko 50 otpisanih vozila.

Podsjetio je da su sva vozila, osim šefovskih, 2013. godine obilježena, a o tome da li je neko sankcionisan zbog korištenje vozila van službenih potreba, kako je rekao, nema informacija jer su mjere kojima se sankcionišu počinioci takvih djela u nadležnosti šefova odjeljenja.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime