spot_img
spot_img

Брчко: Повећан број паса које власници доводе у азил јер их не могу издржавати

spot_img
spot_img

Шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња при ЈП „Комунално Брчко“ Жељка Томић изјавила је данас да је овај Сектор од 2008. године уклонио више од 20.000 паса луталица са територије Брчко дистрикта.

Она је рекла да је у том периоду удомљено око 2.000 паса који су пронашли нове власнике, али да је појавом пандемије интерес за удомљавање опао.

Према њеним ријечима, смањен је интерес за удомљавање паса, али је повећан број паса које власници доводе у азил јер их не могу издржавати.

„Последњих седам година имали смо одличну сарадњу са партнерима из Аустрије који су редовно долазили по псе и удомљавали их у својој земљи, али је и та активност због пандемије тренутно обустављена“, рекла је Томић.

Она је истакла да је највећи недостатак Сектора за збрињавање напуштених животиња непостојање укопне јаме у дистрикту.

„Брчко нема своју територију за укопну јаму, нити има изгледа да се у наредном периоду тај проблем ријеши. Наши капацитети су препуњени и угинуле животиње морамо смијештати у шест хладњача, док се проблем са укопом угинулих животиња трајно не ријеши“, нагласила је Жељка Томић.

Она је за 14. мај ове године најавила и 10. изложбу паса мјешанаца, која ће у сарадњи са Кинолошким савезом Брчко дистрикта, бити одржана у нашем граду.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img