spot_img
spot_img

Брчко: Повећан број илегалних миграната

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Број регистрованих илегалних миграната у Брчком се свакодневно повећава. У Теренском центру очекују да ће се то наставити, а за сада мигранти само пролазе кроз Брчко без, дужег задржавања.

Број илегалних миграната који пролазе кроз Брчко знатно је повећан у односу на 2017. и 2018. годину. Тада их је регистровано 21, а у овој години 185. Већина их је из Пакистана, Либије, Бангладеша, Афганистана, одређен број је из Сирије, а у Босну и Херцеговину улазе мимо граничних прелаза.

“Ако ми поредимо 2019. годину до сада и 2018. и 2017. неупоредиво је већи број илегалних миграната који су прошли кроз простор Брчко Дистрика. Овдје се они не задржавају, ми их упућујемо редовним аутобусним линијама за Сарајево и они се требају тамо јавити у азилантски центар”, каже Јован Стојичић, шеф Службе за странце Брчко дистиркта БиХ.

Он истиче да град за сада нема капацитет за пријем миграната уколико неки од њих одлуче остати у Брчком.

“Колико ја имам информација овдје нема ни један објект који је намијењен за мигранте, може ли се изнаћи у кратком периоду, ја немам таквих информација”, додаје Стојичић

С обзиром на то да је стање у Дистрикту, за сада, мирно и да на овом подручју бораве два илегална мигранта, инспектори Брчко дистрикта БиХ одлазе као испомоћ у Теренске центре у друге градове широм Босне и Херцеговине.

 

 

 

(bhrt.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img