spot_img
spot_img

Брчко: Потврђена оптужница због подметања пожара на аутомобилу Уроша Војновића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Тужилаштво Брчко дистрикта БиХ подигло је оптужницу против Недељка Трифковића (19)* због сумње да је подметањем пожара на аутомобилу Уроша Војновића, заступника у Скупштини Дистрикта, изазвао опасност по имовину већег обима.

Оптужницом потврђеном пред Основним судом Дистрикта, Трифковић је оптужен за кривично дјело изазивања опште опасности.

Трифковић је оптужен да је 29. маја око 02:00 сата подметнуо пожар на аутомобилу заступника у Скупштини Брчко дистрикта БиХ Уроша Војновића, које је било паркирано испред породичне куће оштећеног.

Како се наводи у оптужници, Трифковић је држећи у руци пластичну флашу напуњену бензином пришао возилу, а затим посипањем наведене запаљиве течности и отвореним пламеном изазвао пожар који је аутомобил потпуно уништио за даљњу употребу. Након темељне истраге, Тужилаштво Дистрикта оптужило је Недељка Трифковића за кривично дјело Изазивање опће опасности (из члана 317 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ), јер је пожаром изазвао опасност по имовину већег обима.

И док се по овој оптужници поступак наставља пред Основним судом, Тужилаштво и Полиција проширили су истрагу овог и још неколико повезаних случајева изазивања опште опасности, који су се у овом граду, у кратком временском размаку, догодили средином године.

Проширеном истрагом најприје је обухваћен Н.К.* за кога се сумња да је управо од оптуженог Трифковића за новац тражио да подметне пожар на возилу Уроша Војновића.

Њега се сумњичи да је Трифковића, пошто је пристао на извршење кривичног дјела, одвезао до куће Војновића показавши му возило које ће запалити. Усто, истрага против њега води се и због изазивања пожара на још једном аутомобилу, који је путем малољетне особе подметнут 15. јула, те због бацања екплозивне направе на угоститељски објекат Дос Манос, 17. августа.

Десет дана након тога, 27. августа, Н.К. је ухапшен и одмах притворен, док су малољетнику* за кога се сумња да је непосредно поступао по његовим налозима изречене мјере забране.

 

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img