Brčko: Potvrđena optužnica protiv E.B. i A.M. zbog sumnje da su ukrali više od 200.000 KM

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv Elvedina Bavtijare i Admire Mešanović zbog osnovane sumnje da su nedavno iz kuće N.A. u naseljenom mjestu Cerik kod Brčkog oduzeli veću količinu novca.

Bavtijari i Mešanović stavljeno je na teret da su 01. aprila, zajedno i po prethodnom dogovoru iz stambeno – poslovnog objekta u Ceriku, u kojem je nastanjena N.A., oduzeli više od dvije stotine hiljada KM. Utvrđena je osnovana sumnja da je Bavtijara ušao u unutrašnjost objekta nakon čega je provalio u prostoriju s pretincima u kojima je N.A. čuvala novac, dok je za to vrijeme ispred objekta Mešanović pazila da neko ne naiđe. Njima je stavljeno na teret da su tako s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi velike vrijednosti od N.A. oduzeli oko 228.300,00 KM i oko 250,00 eura, nakon čega su se zajedno vozilom udaljili u pravcu Tuzle.

- Reklama -

Podizanjem optužnice, koja je ubrzo i potvrđena pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, intenzivno i sveobuhvatno vođena istraga u ovom slučaju okončana je za nešto više od tri mjeseca. Oštećenoj N.A. u cjelosti je vraćen novac za koji je oštećena krivičnim djelom teške krađe za koje se terete optuženi.

 

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime