Brčko: Postignut dogovor – nema povećanja cijena struje

Dobra vijest stiže danas iz Banjaluke. Tamo su završeni razgovori direktora JP Komunalno Brčko Mirsada Đape sa direktorom Elektroprivrede RS , koja Distrikt snabdijeva električniom energijom. A vijest glasi – cijena kilovata u Distriktu u ovoj godini , za domaćinstva i privredu, ostaje ista kao i u 2018.

“Nakon iscrpnih pregovora postigli smo cijenu kiloveta od 9,65 feninga. U prošloj godini ona je iznosila 9,50 feninga tako da je povećanje neznatno – oko 400 hiljada maraka na godinu dana”, rekao je direktor JP “Komunalno Brčko” Mirsad Đapo.

On je istakao da će tu razliku zajednički “pokriti” Komunalno i Vlada tako da se cijena u 2019. godini neće.uvećavati za domaćinstva i privredu u Distriktu. Ishod je veoma povoljen po Distrikt jer je prvobitno ponuđenom cijenom Elektroprivrede RS godišnja razlika iznosila skoro 13 miliona konvertibilnih maraka .

- Reklama -

“Veliku podršku imali smo od Petra Đokića, ministra privrede i energetike RS, sve vrijeme aktivno je bio uključen u pregovore i gradonačelnik Siniša Milić i bez njih ovako povoljnog ishoda ne bi bilo”, rekao je u telefonskoj izjavi za HIT televiziju Mirsad Đapo.

On je ponovio da je krajnje vrijeme da se snabdijevanje Distrikta električnom energijom riješi sistemski, kako ne bi zavisili od trenutnih okolnosti ili nečije dobre volje.

(rtvhit.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime