spot_img
spot_img

Brčko: Policija se pridružila obilježavanju Svjetskog dana Roma

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH je povodom 8. aprila, datuma važnog za romsku populaciju koji je ustanovljen nakon Prvog kongresa Roma održanog u Londonu na današnji dan 1971. godine, od kada se i obilježava Svjetski dan Roma, upriličila radionicu u prostorijama Dnevnog centra za edukaciju romske djece.

S najmlađim polaznicima u prostorijama Dnevnog centra za edukaciju romske djece danas su se družili policijski službenici, koji su na radionici sa njima razgovarali i pravili čestitke povodom Svjetskog dana Roma, te im uručili prigodne poklone.

Kao i uvijek ovaj dan je prilika da se ukaže na važnost rješavanja problema i predrasuda s kojima se svakodnevno suočavaju naši sugrađani Romi koji su najveća nacionalna manjina. Kako bi se postigli bolji rezultati na unapređenju statusa ove populacije, potrebno je zajedničko djelovanje svih građana Brčko distrikta BiH.

Iz Policije Brčko distrikta BiH svim pripadnicima romske populacije povodom 8.aprila upućujemo najiskrenije čestitke povodom Svjetskog dana Roma.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img