spot_img
spot_img

Брчко: Полиција проводи кампању “Слави одговорно, слави без ватреног оружја”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дана 29.децембра 2021. године Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине централним догађајем на Тргу Младих започиње друштвено одговорну кампању “Слави одговорно, слави без ватреног оружја!“ на подручју Брчко дистрикта Босне и Херцеговине. Кампања се реализује уз подршку Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП БиХ) и Координационог одбора за контролу малог оружја и лаког наоружања у Босни и Херцеговини у оквиру пројекта „Превенције и смањења присуства нелегалног оружја у Босни и Херцеговини” (ПИЛЛАР).

Кампања се проводи у периоду 23-31. децембра 2021. године и има двојак циљ:

– да подигне свијест грађана о опасности кориштења ватреног оружја у слављеничке сврхе током празничног периода,

– и да промовише одговорно власништво над ватреним оружјем.

Пројекат ПИЛЛАР се реализује у оквиру инцијативе Мапа пута 2024 за контролу малог оружја и лаког наоружања на Западном Балкану коју финансирају Савезна Република Њемачка, Велика Британија, Краљевина Шведска, Република Француска, Краљевина Низоземска, Краљевина Норвешка и уз подршку Европске уније.

Током трајања кампање полицијски службеници и службенице ће у одабраним срединама дијелити промотивни материјал грађанима са кључним порукама кампање:

– неовлаштена употреба ватреног оружја угрожава сигурност људи и имовине и изазива узнемиреност грађана, те је легално кажњиво,

– пуцање у ваздух из ватреног оружја може ненамјерно проузроковати смрт друге особе или за посљедицу имати тешке физичке повреде и психолошке трауме.

Истраживања показују да се трагедије и несреће, усљед употребе ватреног оружја, често дешавају у вријеме прослава. Стога, Полиција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине апелује на грађане Брчко дистрикта БиХ да се уздрже од употребе ватреног оружја током празничног периода како најрадоснији тренуци и празничне прославе не би завршиле са трагичним посљедицама, уз подсјећање да је то и кажњиво према члану 35. став (2) Закона о оружју и муницији Брчко дистрикта БиХ, те члану 317. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

„Проведите најљепше тренутке радости и славља одговорно, без кориштења ватреног оружја!“

Стручни референт за односе с јавношћу
портпарол Полиције Брчко дистрикта БиХ
Џевида Хукичевић

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img