Brčko: Policija oduzela 24 paketića “marihuane”

Dana 27. 07. 2018. godine, postupajući po operativnim saznanjima da lice posjeduje opojne droge, policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su, u skladu sa naredbom Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršlili pretres stambenog objekta u ulici Prote Matije Nenadovića u Brčkom, te pretres ženske osobe sa inicijalima S.M., rođena 1983. godine, sa područja Brčkog.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli 24 PVC paketića u kojima se nalazila biljna materija, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” i digitalnu vagu za precizno mjerenje.

- Reklama -

Nakon izvršene kriminalističke obrade, osoba sa inicijalima S.M. je lišena slobode zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Javni red i mir

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

Saobraćaj

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj jedne saobraćajne nezgode. U ovoj saobraćajnoj nezgodi dva lica su zadobila lake tjelesne povrede a zabilježena je i materijalna šteta nastala na vozilu.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili dvadeset vozača i vozila, gdje je kod trinaest vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u pet slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u dva slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

 

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime