spot_img
spot_img

Brčko: Policija kod dva lica pronašla marihuanu

spot_img
spot_img
spot_img

Dana 04.11.2023. godine u 23.40 sati policijski službenici su izvršili kontrolu lica inicijala Ž.D. rođenog 2004. godine iz Brčkog, koji je policijskim službenicima predao jednu motanu cigaretu tzv. “džoint” za koju je preliminarnim vještačenjem utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi “Marihuana” bruto mase 1,318 grama.

Nakon toga u 01.50 sati izvršena je kontrola i lica inicijala A.T. rođenog 1987. godine iz Brčkog koji je policijskim službenicima predao paketić žute boje u kojem se, kako je utvrđeno nakon preliminarnog vještačenja, nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu” neto mase 2,264 grama.

Protiv pomenutih lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja “Posjedovanje narkotičkih sredstava” iz člana 4. stav (1), a kažnjivo po članu 85. stav (1) tačka 1. i u vezi sa članom 85. stav (3) Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH” 8/06).

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img