Brčko: Pokrenut postupak protiv službenika Sudske policije zbog izazivanja opšte opasnosti

Dana 15.10.2018. godine nešto iza 15:00 sati Policija Brčko distrikta BiH je zaprimila prijavu putem telefona da je na području sela Gornja Skakava, opština Brčko NN muško lice pucalo iz vatrenog oružja-pištolja u pravcu osam lica koja su se nalazila na toj lokaciji, nakon čega su sva osmorica sa dva motorna vozila pobjegla u pravcu sela Bijela, opština Brčko.

Odmah nakon zaprimanja prijave na lice mjesta su izašli policijski službenici, te je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH organizovano preduzimanje hitnih istražnih radnji u cilju utvrđivanja svih činjenica bitnih za rasvjetljavanje prijavljenog događaja.

- Reklama -

Nakon okončanja određenih istražnih radnji, utvrđen je osnov sumnje da je iz vatrenog oružja-pištolja pucalo lice Z.S., rođen 1972. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen, zaposlen kao službenik Sudske policije Brčko distrikta BiH.

Dana 16.10.2018. godine Tužilaštvu Brčko distrikta BiH je protiv lica Z.S., rođen 1972. godine u Brčkom podnešen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti iz člana 317 stav 1. KZ Brčko distrikta BiH.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime