Brčko: Pojačane kontrole saobraćaja

Obavještavamo javnost da će policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH, u narednom periodu provoditi aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, te nepropisnog parkiranja vozila i kretanja pješaka u saobraćaju. 

Aktivnosti policijskih službenika u naznačenim radnjama bit će usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima i pješacima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

- Reklama -

U skladu sa procjenama izvršen je odabir lokacija na kojima će se vršiti kontrola, odnosno uspostavljanje kontrolnih tački sa precizno definisanim zadacima i obavezama policijskih službenika, materijalno-tehničkim sredstvima koja će se koristiti prilikom vršenja kontrola, te procedurama koje se odnose na primjenu zakonskih odredbi.

Takođe, shodno Zakonu o policijskim službenicima Policije Brčko distrikta BiH, vršiće se pregledi vozila i lica u vozilima u cilju pronalaska predmeta koji potiču iz izvršenog krivičnog djela, predmeta kojim je izvršeno krivično djelo, predmeta koji se posjeduju protivno zakonskim odredbama, kao i otkrivanja izvršilaca krivičnih djela.

Ovom prilikom apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa. Posebnu pažnju skrećemo vozačima na zakonska ograničenja u pogledu brzine kretanja vozila, te načina i uslova pod kojima mogu izvršiti radnju preticanja, a posebno da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime