Brčko: Pojačan interes za vakcinaciju

Usljed svakodnevnog povećanja broja zaraženih lica koronavirusom u našem gradu saznali smo da je pojačan interes za vakcinaciju u Brčkom.

Na jedinom punktu za vakcinaciju danas se čekalo u redovima. Kako nam je rečeno svih vrsta vakcina ima dovoljno i proces imunizacije teče nesmetano.

- Reklama -

Dežurna doktorica na punktu za vakcinaciju u Brčkom Zumreta Džaferagić izjavila je da danas ima više građana nego obično i da vlada pojačan interes za primanje svih doza vakcina te su građanima na raspolaganju vakcine svih proizvođača koje u Brčkom imamo.

„Danas imamo dosta pacijenata, najviše njih žele primiti treću dozu. Od danas je vakcinacija otvorena i za vakcine proizvođača Fajzer, Moderna i Sinofarm i sve one su dostupne“, istakla je Džaferagić.

Ona je još jednom pozvala sve građane da dođu i vakcinišu se.

Građani koje smo zatekli u redovima ispred puntkta za vakcinaciju preporučili su svima da se vakcinišu što prije, a mnogi od njih smatraju da se samo vakcinacijom pandemija koronavirusom može pobijediti.

Samo za jedan dan vakciniše se oko 200 građana Brčko distrikta sa sve tri doze. Prema podacima koje smo dobili danas je prvom dozom vakcinisano 20 građana, drugom 29, a treću dozu primilo je 154 naša sugrađanina.

Od početka imunizacje u Brčkom vacinisano je nešto manje od 19.000 građana, i to prvom dozom 18.818. drugu dozu primilo je 17.898 naših sugrađana dok je treću dozu primilo nešto više od 2.238 lica.

Građani koji žele da se vakcinišu mogu se prijaviti na besplatni broj 0800 31 004 ili lično doći na punkt za vakcinaciju na Trgu pravde u Brčkom.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime