Брчко: Поднешен захтјев за разрјешење градоначелника Нишића - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: Поднешен захтјев за разрјешење градоначелника Нишића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Група од седам бошњачких посланика у Скупштини Брчко дистрикта БиХ поднијела је захтјев за разрјешење актуелног градоначелника Зијада Нишића, због, како је речено данас на конференцији за новинаре, инертности Владе и градоначелника Нишића у рјешавању бројних питања, прије свега реализације раније започетих пројеката.

Како је речено, нови кандидат за градоначелника је посланик Абдулах Иљазовић, који је ускратио подршку Нишићу са којим је страначки колега.

– Постоји више разлога за незадовољство радом градоначелника. Нишић се понашао као да је натјеран да буде на тој функцији и његова невољност за радом и промјенама довело је до тога да покренемо ову иницијативу – навео је Иљазовић додајући да је главни разлог неиспуњавање њиховог захтјева за смјеном шефа кабинета градоначленика и неиуспуњавања услова о даљњој подршци.

Иљазовић сматра да коалиција која је функционисала до сада у Дистрикту, на челу са градоначелником Нишићем, није заживјела до краја и да су се појединци бавили политиком и промјенама “рекреативно”.

– Нисам ни видио жељу код коалиционих партнера да промјене и оно што смо се договорили. Дјеловање у таквој коалицији је било јако лоше за систем. Било је спорова око кадрова иако нису радили добро свој посао. Ја сам инсистирао да поставимо професионалце на мјеста гдје су други постављали страначке кадрове – рекао је Иљазовић, додајући да нова коалиција може у својим намјерама у Дистрикту успјети.

Он је рекао да је много чланова Странке за БиХ напустило странку управо због незадовољства радом и дјеловањем.

– Нама је потребан градоначелник који неће спавати 30 минута дневно на свом послу. Потребан је човјек који ће радити свој посао и који се не жали по читав дан зато што је ту и који није натјеран да то буде – нагласио је Иљазовић додјаући да је Зијад Нишић именован да буде градоначелник свих грађана а не само одређене групе људи.

Посланик у Скупштини Брчко дистрикта БиХ и дугогодишњи члан Странке за БиХ Бахрија Рибић који је поред страначког колеге Абдулаха Иљазовића ускратио подршку градоначелнику Нишићу и приклонио се подносицима приједлога за смјену Нишића на челу са ОО СДА Брчко рекао је да се на тај корак одлучио из више разлога наводећи као кључни неравномјерно распоређивање буџетских средстава мјесним заједницама у Дистрикту.

Бивши градоначелник Брчког и предсједник ОО СДА Брчко Есед Кадрић, који је прије пет мјесеци гласовима између осталих и посланика Странке за БиХ смијењен са те функције рекао је новинарима да је стекао утисак да садашњи градоначелник непосједује вољу да ради свој посао прижељкујући да му мандат само тако прође.

Он је рекао да систем послије његове смјене стихијски функционише и да треба дати прилику оним људима који желе да раде те осигурати боље услове за функционисае система.

Подносиоци захтјева за разрјешење актуелног градоначелника Нишића у наредних неколико дана ће о подршци тој иницијативи разговарати са представницима из реда друга два народа те су навели да за смјену градоначелника имају подршку довољног броја посланика.

 

 

(fena/radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img