wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Brčko: Podignuta optužnica protiv Alije Denjagića - nula49.com
spot_img

Brčko: Podignuta optužnica protiv Alije Denjagića

Published:

spot_img

Osnovni sud Brčko distrikta BiH je dana 24.03.2023. godine potvrdio optužnicu protiv poslanika u Skupštini Brčko distrikta BiH Alije Denjagića i drugooptužene Enide Osmanović Stevanović zbog izvršenja produženog krivičnog djela Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U predmetnoj optužnici je za prvooptuženog Aliju Denjagića predložena i mjera sigurnosti zabrana vršenja dužnosti zastupnika u Skupštini Brčko distrikta BiH u trajanju od najmanje 5 godina, te da se od istog oduzme imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 32.266,34 KM, dok je protiv drugooptužene predložena mjera sigurnosti zabrane vršenja dužnosti odgovorne osobe u udruženjima građana i fondacijama u trajanju od najmanje 5 godina od dana pravosnažnosti presude.

Optuženom Aliji Denjagiću je stavljeno na teret da je sa pozicije službene osobe, odnosno poslanika Skupštine Brčko distrikta BiH prethodno putem amandmana na budžet osigurao grantove udruženju građana „Sjedinjene nacionalne manjine“, a zatim tako dodijeljena sredstva zloupotrebljavao na način da je uz saglasnost predsjednice udruženja Enide Osmanović Stevanović sredstva udruženja koristio za svoje vlastite potrebe i potrebe njemu bliskih osoba, čime je u konačnom pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 32.266,34 KM.

Drugooptuženoj, Enidi Osmanović Stevanović je stavljeno na teret da je suprotno ciljevima udruženja građana i na štetu udruženja omogućavala Aliji Denjagiću da sredstva koja je dodijelio udruženju koristi za svoje potrebe i potrebe njemu bliskih osoba.

*Preduzimanje radnji krivičnog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.

 

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img