Brčko: Počinje humanitarna akcija “Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji”

- Reklama -

U Brčkom je danas počela humanitarna akcija Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji pod nazivom „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“ tokom koje će se prikupljati novac za izgradnju Dnevnog centra „Podrži me-9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici i kupovinu novogodišnjih paketića.

– Uključivanjem u ovu humanitarnu akciju želimo dati podršku i svoj skromni doprinos izgradnji Dnevnog centra i nabavci novogodišnjih paketića za djecu Kosova i Metohije. Novčani prilozi će se prikupljati u pravoslavnim hramovima u Brčko distriktu i prostorijama „Prosvjete“ ili uplatama na naš žiro račun, a podsjećam građane da je za ovu namjenu otvoren humanitarni broj 1412 – rekao je Dragan Tomić, predsjednika SPKD „Prosvjeta“ Brčko na konferenciji za novinare.

- Reklama -

Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji podsjetio je da ova akcija u Republici Srpskoj traje od početka novembra i da su u nju uključene mnoge lokalne zajednice, preduzeća i institucije.

– Dnevni centar u Kosovskoj Mitrovici za 140 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju stavili smo pod krov. Riječ je o zahtjevnom projektu vrijednom 280.000 evra. Urađena je trećina posla i vjerujem da će biti u funkciji do 19. avgusta iduće godine kada planiramo da ga otvorimo na Preobraženje – rekao je Arlov ističući da će to biti prvi dnevni centar ove vrste na Kosovu i Metohiji.

Humanitarna akcija „Za dječiji osmijeh na Kosovu i Metohiji“ trajaće do 31. decembra ove godine.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime